ad Turquoise-prague

אוכל ושתיה

למצוא מקום לאכול בו בפראג זה פשוט מאוד ומשמח מאוד. בכל מקום אליו תלכו בעיר הנהדרת הזו, יש מקומות שווים לאכול. מהמטבח הצ'כי הטיפוסי עם התבשילים המנחמים והבירה ועד מבחר גדול של מסעדות בינלאומיות, סושיות נחשבות, ברים וברי יין.

וזה הגיוני, כי אחרי הכל, פראג היא אחת מערי הבירה (שמתם לב למשחק המילים?) המגוונות ביותר באירופה. מגיעים לכאן מדי שנה מעל 10 מיליון תיירים מכל קצוות תבל וזה מוביל לתחרות סופר בריאה בתחום.

זה אולי נשמע מפתיע, אבל האהבה של הצ'כים לבירה משחקת תפקיד חשוב גם במגוון הרחב של המסעדות שיש בפראג. כוס בירה טובה היא פשוט לא באותו טעם בלי מנה נדיבה של אוכל לצידה.


תכנון טיולים באנר

חשוב גם לזכור את החיבה של הפראגאים לבתי קפה היסטוריים. ברבים עדיין נשמרת האווירה האינטלקטואלית ששגשגה בסוף המאה התשע עשרה ותחילת המאה העשרים והפכה את העיר לכה מפורסמת.

airalo ad

לדוגמה, בבית העירייה, שנמצא קרוב מאוד לכיכר ואצלב, עדיין נשמרים העיטורים המודרניסטיים הנהדרים, בקפה אימפריאל עם סגנון הארט דקו האקלקטי שלו מוגשים כמה מהעוגות והמאפים הטובים ביותר בפראג כולה ובקפה לובר תוכלו להרגיש ממש כמו אינטלקטואל צ'כי לפני 100 שנה. אם אתם חובבי הרפתקאות, נסו את ליקר הביצים שלהם.

קפה לובר בשנת 1910
קפה לובר בשנת 1910

מה כדאי לאכול בפראג ואיפה?

אחד המקומות הפופולריים ביותר שאפשר לאכול בפראג הוא ללא ספק הרחוב. למרות האקלים הקר בחורף, תמצאו כאן דוכנים, קיוסקים ופודטראקים בכל הרחובות, השדרות והכיכרות הראשיות בבירת צ'כיה.

הם מוכרים בעיקר נקניקיות עם רטבים וברור שההשפעה כאן היא גרמנית. יש גם דוכנים שמתמחים בתפוחי אדמה על גחלים, שעשויים בצורה ממש טעימה.

סוגים שונים של נקניקיות בפראג - סוסג'

אולי תופתעו מדוכני הבשר הצלוי. אלה בדרך כלל מוכרים בשר חזיר צלוי ספוג ברוטב ומוגש עם גבינה או ירקות מבושלים. למרות שהאפשרות הזו לא הכי נוחה לאכילה בעמידה או בהליכה ברחוב, עדיין תמצאו לא מעט אנשים שמקבלים את המנה הזו ויושבים על ספסל סמוך לאכול אותה. זו בהחלט מנה טעימה ומזינה מאוד.

אל תפספסו את דוכני הטרדלניק (קיורטוש) שמוכרים את המתוק הזה לצד כוס יין חם ומתובל.

מבחר מהגלידות במקום שמוגשות ע"ג המאכל הלאומי Trdelnik

אבל הדרך הטובה ביותר לאכול בחוץ בפראג היא ביקור בפאבים של העיר. בדומה לטברנות היווניות, לפאבים האיריים או הברים הספרדיים, שתיית בירה באחד מהמקומות הללו היא אחלה דרך להתרועע עם המקומיים תוך כדי הנאה מהאוכל הטעים לצד הבירה הטריה.

יש מאות פאבים בכל רובע בעיר וחלקם ממש היסטוריים. קחו למשל את U Fleků שעובד ברציפות מאז המאה החמש עשרה!

Powered by GetYourGuide

מסעדות בפראג שמגישות אוכל צ'כי

יש אינספור מסעדות שמגישות אוכל בפראג. הנה כמה מהן:

מסעדת אלקרון (Alcron)

מסעדה המישלן הזו היא ללא ספק אחת מחוויות האוכל הטובות ביותר בפראג. יש כאן מקום ל-24 סועדים בלבד שיכולים להביט תוך כדי הארוחה על הרפרודוקציות העצומות של סצנות ניו יורקיות שציירה על הקירות הציירת הפולניה תמרה דה למפיקה.

מסעדת פילד (Field)

מסעדה זו היא אחד המוסדות המובילים במטבח הצ'כי החדש. על הקירות עיטורים מרשימים לצד כלים חקלאיים שונים התלויים על הקירות כקונטרה למאפיינים מודרניים כמו משחקי אורות.

מסעדת לה דגוסטיישן (La Degustation Bohême Bourgeoise)

המטבח העילי הצ'כי המסורתי נעשה כאן מתוצרת עונתית בלבד. המינימליזם והחומרים הטבעיים חוגגים כאן בניצוחו של השף הידוע Oldřich Sahajdák.

קפה סבוי (Café Savoy)

זו קלאסיקה במיטבה. רבים מגיעים לכאן כדי ליהנות מארוחת בוקר או תה בבית קפה טיפוסי, אבל גם תפריטי הצהריים והערב של המקום מומלצים מאוד. מנות צרפתיות וצ'כיות מסורתיות נוצרות במומחיות על ידי השף הצ'כי הידוע František Skopec והצוות המנוסה שלו.

מסעדות נוספות בפראג

חלק מהמסעדות בפראג מעלות את הגסטרונומיה בעיר לרמה בינלאומית. אי אפשר למנות את כל המסעדות שנפתחות כל הזמן בפראג אבל בקישור הבא תוכלו לראות את החשובות והמוכרות שבהן:

לאכול בזול בפראג

נתחי בשר בדוכן אוכל בעיר העתיקה של פראג

כפי שכבר כתבנו, הדרך הטובה ביותר לאכול במחיר סביר בפראג היא פשוט לאכול אוכל רחוב. אל דאגה, זול לא אומר איכות ירודה – למעשה ההפך הוא הנכון.

הציצו ליד הדוכן. ראיתם צ'כים מקומיים אוכלים שם? צאו לדרך.

אם תרצו לנסות קצת מכל סוגי האוכל שיש לפראג להציע, עצרו באחד משווקי האוכל שעל הנהר ותנו לקיבה שלכם להתפרע.

ברים

פראג היא אחת מהמובילות בעולם בברי קוקטיילים. ברים מסוגננים עם קוקטיילים מהשורה הראשונה כגון Bugsy's Bar, Public Interest, Bonvivant's וה-Hemingway Bar הם ממש תאווה לחיך אבל גם לעיניים.

אתם תהיו מוקסמים מהבר האמריקני Tretter האר-נובואי. בשנת 1912, הוא הפך לבר הראשון שבו הורשו נשים לבקר ללא ליווי, מבלי להכתים את המוניטין שלהן.

הבוהמיינים מביניכם יהנו מאוד בבוקובסקי בר המחתרתי או באפטר פארטי ב-Le Clan אליו נכנסים רק עם ראש פתוח.

פאבים

2 ספלי בירה בפראג

הלאגר האגדי בסגנון פילזנר נולד בצ'כיה, וכשות הגפן החצי אדומה מאיזור Žatec היא הכשות האיכותית ביותר בעולם. למעשה איזור גידול הכשות הזו הוא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו. אולי זו הסיבה שהצ'כים הם שתייני בירה אמיתיים ורואים בתרבות הבירה את האוצר הלאומי החי שלהם.

תוכלו לגלות את המסורת של מלאכת בישול הבירה של פראג במנזר Břevnov, למשל, בו בישלו בירה מאז 993. אתם יכולים להכיר את הסופר בוֹהוּמִיל הְרַאבַּל בפאב U zlatého tygra (נמר הזהב), ולעצור ליד U Jelínků ולהיזכר בירוסלב האשק, שכתב את החייל האמיץ שווֵייק במקום.

אבל תרבות הבירה היא לא רק היסטוריה. כיום, מבשלי הבירה במבשלות הבירה הקטנות בעיר ממשיכים להכין בירה צ'כית בדרכים נהדרות ולהשתמש בטכנולוגיה חדשנית כדי לייצר בירות מצוינות וחדשות שכיף לטעום שוב ושוב.

Powered by GetYourGuide

בתי קפה ותה

ספגו את האווירה הייחודית בבתי הקפה האגדיים של פראג, שבהם נהגו להתאסף אנשים כמו קפקא, איינשטיין והאוול. בקפה הלובר עדיין אפשר למצוא את פתקי הנייר הקטנים עם עפרונות, שבהם השתמשו אותם אינטלקטואלים כדי לרשום את ההערות שלהם לפני יותר ממאה שנים.

בקפה סלביה יש משקאות מיוחדים בארוחת הבוקר. כמו "מוות לפני הצהריים" עבור הבוהמיינים המקומיים – התשובה של פראג לקוקטייל "מוות אחרי הצהריים" שהומצא על ידי ארנסט המינגווי.

כריכים

המעדן המפורסם ביותר בפראג, הכריך הפתוח, הומצא בשנת 1916 עבור הבריטון של התיאטרון הלאומי יאן סקראמליק, שדרש פינוק של שניים או שלושה ביסים בלבד. כיום, פראג מלאה במעדניות המציעות כריכים פתוחים. אם יהיה לכם מזל ותוזמנו לבית של מקומיים תגלו שחלק מהאירוח המקומי נשען על הסנדביצ'ים הפתוחים הללו. הפופולריים ביותר הם בתוספת בשר חזיר וביצה, סלמון או לובסטר. כשאתם חייבים להכניס משהו קטן לפה, קחו הפסקה כדי ליהנות מהחטיף הקטן והמסורתי הזה.

מאפים

תושבי פראג מתחלקים לשתי קבוצות. חלק אחד אוהב Věneček והשני אוהב Větrník (שניהם מאפים במילוי שמנת). אתם לא חייבים להחליט עכשיו לאיזו קבוצה אתם שייכים – עשו זאת כשתגיעו לפראג.

ברי יין

בפראג שותים יין כבר יותר מאלף שנים, עוד כשניטע כרם סנט ואצלב העתיק. קרל הרביעי דירבן את תושבי פראג להקים כרמים על ידי כך שפטר את בעליהם ממיסים למשך עשר שנים. זו הסיבה שבפראג יש כרמים בקרבת המונומנטים העתיקים ביותר.

היום תוכלו לשתות יין טוב כמעט בכל מקום בעיר. בברי שמפניה בוהמיינים, בברי יין אופנתיים או חנויות יין מסורתיות.

Scroll to Top
דילוג לתוכן