הכיכר הוקמה כנראה במאה ה-13 ושמה השתנה במהלך השנים והיא חולקה לחלק עליון ותחתון : Horní rynk (שנקרא גם Vlašský plac הודות לסוחרים האיטלקים הרבים שהיו במקום) ו- Dolní rynk בהתאמה. במחצית הראשונה של המאה ה-19 הכיכר קיבלה את השם Štepanské námestí (כיכר סטפן) , אבל אחרי 1869 היא זכתה לשמה הנוכחי. עם זאת, אנשים רבים עדיין קוראים לכיכר Maršála Radeckého או Radecký Square מסיבה אחת – במקום היה פסל ברונזה גדול של פידלמרשל Radecký.
השלב הראשון של השיפוץ במקום יכלול סקר ארכיאולוגי במחצית הראשונה של 2019. סקר זה הכרחי כי הכיכר נמצאת בשימוש במשך מאות שנים וכבר היו דברים מעולם. למשל, בסיס של רוטונדה מהמאה ה-10 נמצא ליד החניון הישן בכיכר. השיפוץ יכלול גם את שנוי המסלולים של קוי החשמליות בכיכר, כך שהתנועה במהלך השיפוצים תנותב לדרכים חלופיות. אמנם הכיכר תהיה אחרי השיפוץ ידידותית יותר להולכי רגל, אבל תנועת המכוניות בה תוגבל גם לאחר ההסדרה מחדש של מסלולי החשמליות.
למרות שהחלק התחתון של הכיכר נחסם למכוניות חונות כבר ב-2017 השיפוץ יתחיל רק ב-2019. המטרה היא למנוע שיבושים בתנועה בתקופת הבחירות המקומיות בסתיו 2018, לכן פרויקטים נוספים של שיפוצים (למשל שיפוץ המוזיאון הלאומי ותיקון השעון האסטרונומי) צפויים להסתיים עד אז. למעשה, העיר מקווה לקבל את האישורים הנדרשים לשיפוצים עד סוף מאי 2018, כך שהשיפוצים ושיבושי התנועה יתחילו כנראה רק ב-2019.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בפראג. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- חוויית התיאטרון השחור
- ארוחת ערב ימי הביניים עם שתיה בלי הגבלה
- ערב של שייט על הנהר בפראג
- תיאטרון היברניה בפראג מציג: מופע אגם הברבורים
- שייט וארוחת ערב על סירת זכוכית פתוחה
- שייט לילי על נהר הוולטאבה כולל אוכל
- שעה וחצי של מופע התיאטרון השחור
- כניסה לבית העירייה הישן ולשעון האסטרונומי
- כניסה למוזיאון החושים
במהלך השיפוץ, הכיכר תרוצף מחדש ויוסר האספלט שמכסה את החניון הישן במטרה אחת – ליצור בכיכר מראה עיצובי עקבי ואחיד. כמו כן, יתווספו לכיכר מקומות מנוחה עם עצים ומזרקה, חלק מרחוב Nerudova יהפוך למדרחוב ויוקצו מקומות נוספים ברחוב Mostecká להולכי רגל. כבר עכשיו הכיכר משמשת כאכסניה לאירועי תרבות שהתקיימו בחודשי הקיץ בשנים 2016 ו-2017. כמו כן נבנה בכיכר בית קפה זמני כיצירה אמנותית אורבנית ונערכו בה שווקי פופ-אפ.
בניגוד לעבר ולהווה, עתידה של הכיכר עדיין לא ברור לחלוטין, למשל עדיין נדונה השאלה אם להחזיר אליה את פסל הברונזה של פידלמרשל Radecký. הפסל קשור לכבוש של מחוז בוהמיה בידי בית הבסבורג ונתפס כסמל לדכוי, לכיבוש ולכפייה. זאת לא הפעם הראשונה שבה שרידים של הכיבוש ההבסבורגי עומדים בסימן שאלה, למשל רפליקה של עמוד נצחון הבסבורגי הייתה במחלוקת של 20 שנה ובסופה הוחלט לא להציבה.
כתיבת תגובה