הבניין של בית העם (בית העירייה) בפראג נבנה על חורבותיה של חצר המלך שנמצאה בתחילת "הדרך המלכותית", הדרך שבה התחילו תהלוכות ההכתרה של מלכי צ'כיה לדורותיהם, אבל זה רק הקדימון להרבה מאוד התחלות חדשות שיצאו מכאן מבחינה אדריכלית, אמנותית והיסטורית.
הבניין החדש הוקם ב-1912 בסגנון ארט-נובו שמשמעו בצרפתית – האמנות החדשה. זהו הסגנון האמנותי הראשון שניסה להתאים את הביטוי הוויזואלי לעולם המודרני, למשל הפך את האמנות לשימושית באמצעות פסלים ורהיטים.
הבניין גם כולל קבוצה של פסלים אלגוריים (בסגנון ארט-נובו כמובן) בנושא תחיית העם הצ'כי. ולא פחות חשוב – בבניין זה הוכרזה ב-1918 העצמאות הצ'כוסלובקית והתקיימה הישיבה הראשונה של הממשלה הקומוניסטית החדשה ב-1989.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בפראג. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- חוויית התיאטרון השחור
- ארוחת ערב ימי הביניים עם שתיה בלי הגבלה
- ערב של שייט על הנהר בפראג
- תיאטרון היברניה בפראג מציג: מופע אגם הברבורים
- שייט וארוחת ערב על סירת זכוכית פתוחה
- שייט לילי על נהר הוולטאבה כולל אוכל
- שעה וחצי של מופע התיאטרון השחור
- כניסה לבית העירייה הישן ולשעון האסטרונומי
- כניסה למוזיאון החושים
לא בכדי הבניין נחשב לאחד המפורסמים בפראג שנבנה בסגנון הארט-נובו, אבל הכל התחיל תרתי משמע בבנייה שלו.
האדריכלים, האמנים והקשר לכיכר ואצלב
הבניין היה אחד הבניינים הראשונים שעיצבו ביחד האדריכלים Osvald Polívka ו- Antonín Balšánek. האגדה מספרת שהם שנאו אחד את השני, כנראה בגלל שהראשון משך לכיוון אדריכלות ניאו-בארוקית והשני לכיוון אדריכלות ארט-נובו. התוצאה הייתה שאת הקשר ביניהם הם ניהולו בהתכתבות. אני חושבת שזה הבניין הראשון בעולם שהוקם בצורה הזאת, אבל אשמח אם תתקנו אותי.
אחד האמנים שעבודותיו נמצאות במקום הוא Max Švabinský שנחשב לאמן הצ'כי הלאומי. גם הוא נחשב לפורץ דרך ולא רק מבחינה אמנותית, למרות שהוא היה מראשוני האמנים המודרניים בצ'כיה.
הסיבה שונה בתכלית – הוא אחד האמנים המודרניים היחידים שיצירותיהם התקבלו ע"י המשטר הקומוניסטי במדינה. הבניין כולל גם עבודות (בסגנון ארט נובו, אלא מה?) של אלפונס מוכה, האיש שעיצב את הבולים והשטרות הראשונים של מדינת צ'כוסלובקיה עם הקמתה.
אולי האמן הכי חשוב שיצירותיו נמצאות בבניין הוא Josef Václav Myslbek, האיש שיצר במשך 20 שנה את פסלו של ואצלב הקדוש בכיכר ואצלב. הכיכר נחשבת לאחד מציוני הדרך הכי מוכרים בעיר ולסמל של צ'כיה כולה והודות לאירועים ההיסטוריים שהתרחשו בה.
למשל, מצעד ראווה עם כיבוש המדינה ע"י הנאצים, הכרזת סיומה של מלחמת העולם השנייה, התאבדותו של יאן פאלאך כמחאה על הכיבוש הסובייטי ב-1968 והכרזת עצמאות צ'כיה ב-1989. ולחשוב שהכל התחיל בבית העירייה.
סיורים והופעות בבית העיריה של פראג
בית העירייה בפראג הוא פנינה אדריכלית שפשוט חובה לראות! המבנה המרשים והמפואר מושך אליו מבטים גם מבחוץ, אבל החוויה האמיתית מתחילה בפנים. סיור מודרך ייקח אתכם למסע מרתק בין החדרים המפוארים, ציורי הקיר המרהיבים ותערוכות מתחלפות על ההיסטוריה והתרבות של העיר.
האקוסטיקה של אולם הקונצרטים הופכת כל הופעה שנערכת כאן לחוויה בלתי נשכחת. אם אתם חובבי מוסיקה קלאסית, כדאי לבדוק את לוח ההופעות מראש באתר כאן.
לאחר הסיור, תוכלו לטייל במגדל אבק השריפה הסמוך ולהנות מסמטאות העיר העתיקה. או, אם אתם מחפשים דווקא שופינג אז בקניון הפלדיום הסמוך יש מגוון רחב של חנויות ומסעדות.
כדי להזמין כרטיסים לסיורים מודרכים בבית העם בפראג, תוכלו לבקר באתר האינטרנט של בית העירייה או לרכוש אותם ישירות בקופות במקום. הסיורים מתקיימים באנגלית ונמשכים כשעה. מחיר הכרטיס הוא כמה מאות קרונות צ'כיות לאדם.
אל תפספסו את ההזדמנות לחוות את היופי וההיסטוריה של פראג מקרוב. ביקור בבית העירייה הוא חוויה בלתי נשכחת שתזכרו לאורך זמן.
קישורים שימושיים
מתוייג ב:
מקומות ואתרים
מקסים וממש עושה חשק לביקור בפראג היפה!
תודה רבה. שמחה שעוררתי געגוע
כתבה נהדרת ויפה שאפשר להגיב
thanks 🙂