צ'כוסלובקיה הייתה מדינה שקמה לאחר מלחמת העולם הראשונה ב-1918 בעקבות התפרקות האימפריה האוסטרו-הונגרית. במהלך 75 שנות קיומה עברה המדינה תהפוכות רבות, כולל שמות שונים ומשטרים מגוונים. לבסוף, ב-1 בינואר 1993, המדינה חולקה לצ'כיה ולסלובקיה, וצ'כוסלובקיה חדלה להתקיים.
רק בשנים 1918-1948 ו-1990-1993 נהנתה צ'כוסלובקיה ממשטר דמוקרטי מסוים. בתקופה הקומוניסטית הייתה המדינה תחת חסות סובייטית, אך מאורעות כמו "האביב של פראג" ב-1968 ו"מהפכת הקטיפה" ב-1989 שינו את פניה לנצח.
צ'כיה וסלובקיה כיום
לאחר הפירוק, צ'כיה הפכה למדינה עצמאית עם הישגים מרשימים, כולל דירוג גבוה במדד הפיתוח האנושי (מקום 28 בעולם), והכרה בינלאומית בזכות היופי של בירתה, פראג. פראג נחשבת לאחת הערים היפות בעולם, עם אתרים כמו השעון האסטרונומי, גשר קארל ובית הקברות היהודי. מרכז העיר אף הוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בפראג. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- חוויית התיאטרון השחור
- ארוחת ערב ימי הביניים עם שתיה בלי הגבלה
- ערב של שייט על הנהר בפראג
- תיאטרון היברניה בפראג מציג: מופע אגם הברבורים
- שייט וארוחת ערב על סירת זכוכית פתוחה
- שייט לילי על נהר הוולטאבה כולל אוכל
- שעה וחצי של מופע התיאטרון השחור
- כניסה לבית העירייה הישן ולשעון האסטרונומי
- כניסה למוזיאון החושים
בניגוד לצ'כיה, סלובקיה עדיין מתפתחת ונמצאת במקום 40 במדד הפיתוח האנושי. עם זאת, גם היא מציעה נופים ייחודיים ואטרקציות מרתקות.
הקשר עם ישראל
צ'כוסלובקיה הייתה ידידת אמת של ישראל מאז ומתמיד. במהלך מלחמת העצמאות, המדינה סייעה לישראל בנשק כחלק ממבצע "בלק". צ'כיה אף הכירה בירושלים כבירת ישראל ב-2017, מה שהעמיק את היחסים בין המדינות.
בפראג שוכנים אתרים יהודיים היסטוריים כמו בית הקברות היהודי ובתי כנסת רבים, מה שמזכיר את הקהילה היהודית המפוארת שהייתה שם בעבר עם שלוחות שחיות בה עד היום הזה.
קישורים שימושיים
מתוייג ב:
אירועים