מצודת פראג: מהכנסיות ועד סמטת הזהב – כל מה שצריך לדעת לפני ביקור בטירה

דף הבית » מצודת פראג: מהכנסיות ועד סמטת הזהב – כל מה שצריך לדעת לפני ביקור בטירה

ad Turquoise-prague

מצודת פראג: מהכנסיות ועד סמטת הזהב – כל מה שצריך לדעת לפני ביקור בטירה

מצודת פראג, היא אחד הסמלים הבולטים של העיר ונחשבת לאחת האטרקציות המרכזיות שבה.

המצודה משתרעת לאורך של 570 מטר ורוחב של 130 מטר, מה שהופך אותה לאחת מהמצודות הגדולות בעולם.

לאורך השנים נקשרו בה סיפורים אפלים שונים אבל היום היא אחת מאטרקציות התיירות הנחשבות ביותר בפראג.


תכנון טיולים באנר

ההיסטוריה של מצודת פראג

לא עומדים יותר בתור בכניסה לטירת פראג
לא עומדים יותר בתור בכניסה לטירת פראג

היא הוקמה החל מהמאה ה-9 ושילבה סגנונות אדריכליים מגוונים, כגון גותי, רנסנס ורומנסקי, מה שהוביל לבדיחה המקומית שאין סגנון אדריכלי בעולם שאינו קיים במצודה.

airalo ad

במהלך השנים, הטירה שימשה כמקום מגוריהם של מלכי וקיסרי צ'כיה, כמעון קיץ וכמקום מושבם של נשיאי המדינה. במלחמת העולם השנייה, המצודה שימשה כמטהו של השליט הנאצי, ובתקופת השלטון הקומוניסטי שכנו בה משרדי הממשלה. כך, המצודה שימשה כסמל שלטוני של שליטי צ'כיה השונים, וכל אחד מהם הוסיף לה אגפים, חדרים ובניינים, וטבע בה את חותמו.

מה יש לראות ולעשות במצודת פראג?

המצודה כוללת ארמונות, קתדרלות, בזיליקות, גנים ומגדלים, וכולם פתוחים היום לקהל הרחב. בין המוזיאונים המצודה ניתן למצוא את הגלריה הלאומית עם אוסף יצירות אמנות מתקופת הבארוק, תערוכה המציגה את ההיסטוריה הצ'כית, מוזיאון לצעצועים וגלריית תמונות המציגה את המצודה לאורך השנים. לא סתם אומרים שההיסטוריה של המצודה היא ההיסטוריה של פראג בפרט ושל צ'כיה בכלל.

בקיץ מתקיים במצודה פסטיבל שייקספיר, כך שבהחלט שווה לבקר בה. ואם המצודה נראית לכם מוכרת למרות שלא ביקרתם בה מעולם, ייתכן שזה בגלל שרוב הסצנות בסרט "אמדאוס" צולמו ממש כאן.

Powered by GetYourGuide

קתדרלת ויטוס הקדוש (Katedrála svatého Víta)

קתדרלת סנט ויטוס היא הכנסייה החשובה והגדולה ביותר בעיר כולה. היא ממוקמת במתחם המצודה ונקראת על שמו של ויטוס, קדוש נוצרי מאזור בוהמיה.

קתדרלת ויטוס הקדוש
קתדרלת ויטוס הקדוש

הקתדרלה נבנתה על בסיס שתי כנסיות קדומות מהמאה ה-9. בנייתה החלה בראשית המאה ה-14 בהוראת אביו של המלך קארל, המלך ג'ון, אך הסתיימה רק כ-500 שנים לאחר מכן. היא משלבת סגנונות אדריכליים גותיים וניאו-גותיים, תוצאה של חילופי אדריכלים במהלך השנים.

הקתדרלה מתאפיינת במגדלים מחודדים בגובה של 80 מטרים, ומגדל נוסף מהמאה ה-17 בגובה של 100 מטר. החזית שלה מקושטת בפסלים, אבני חן ותגליפים שונים. בתוכה, המבנה מעוטר בפסלים, ויטראז'ים וציורים רבים, ביניהם הויטראז' המפורסם המתאר את בריאת העולם.

מראש המגדל של הקתדרלה ניתן ליהנות מתצפית נהדרת על העיר העתיקה של פראג.

טקס חילופי המשמרות

בכל יום בשעה 12:00 מתקיים במצודה טקס חילופי משמרות, הכולל את פלוגת המשמר בהרכב מלא, תזמורת ונגינת חצוצרות לפי כל כללי הטקס.

האולם המלכותי הישן

הארמון המלכותי הישן שבתוך המצודה, הוא אתר היסטורי מרשים עם שורשים מהמאה התשיעית. בנו אותו בהתחלה מעץ ואבן אך בהמשך הוא צופה באבן בסגנון רומי. הארמון שימש כמקום מגורים למלכים, להמלכת שושלות המלוכה ולשליטה על תושבי העיר.

לאורך השנים נוספו לו חלקים בסגנונות גותי ורנסנסי, כולל אולם ולדיסלב המרשים ששימש לטורנירים, מפגשים וירידים. ממרפסת התצפית של האולם נשקף נוף מרהיב של העיר ובתוך האולם יש מוצגים היסטוריים מעניינים כמו כתרים, שרביטים וחפצים ששימשו את המלכים השונים.

לאחר שריפה שפרצה באמצע המאה ה-15, נוספו חומות הגנה למבנה, ובמאה ה-18 וה-20 נערכו שיפוצים מקיפים שהפכו את הארמון לאטרקציה פופולרית. כיום הארמון פתוח למבקרים במסגרת המצודה.

סמטת הזהב – סמטת האלכימאים

לאורך הרחוב הזעיר הזה בין מגדל Bíla למגדל Daliborka יש בתים צבעוניים הדומים למשהו מתוך אגדה. במקור, בתים אלו נבנו בתוך ביצורי המצודה בסביבות סוף המאה ה-16 אך הם עברו שינויים עם השנים כמו גם הרחוב כולו.

המראה הנוכחי של סמטת הזהב מתוארך לשנת 1955, ולאחר שיפוץ נרחב לאחרונה, הבתים מכילים כיום תערוכות על החיים ברחוב ב-500 השנים האחרונות.

אגב, פרנץ קפקא חי ועבד בבית מספר 22 מ-1916 עד 1917.

שביל הזהב הוא חלק מהסיור המודרך של מצודת פראג.

גני המצודה

גני טירת פראג הם חלק בלתי נפרד מהמצודה, ומהווים יעד פופולרי למטיילים חובבי טבע ואמנות הגינון. הם כוללים שבילים מרהיבים, תצפיות על העיר, ואזורי גינון מעוצבים בסגנונות שונים. בין האטרקציות המרכזיות בגנים ניתן למצוא את שדרת Belveder, אולם Ballgame, והגינה המלכותית.

כאן תוכלו לקרוא עוד על מסלול יעודי במצודת פראג לחובבי גינות נוי וגינון.

קונצרטים

אם אתם שוחרי תרבות, תוכלו לבדוק ולהשתתף באחד מהקונצרטים של מוזיקה קלאסית שנערכים מפעם לפעם באחד מהאולמות המפוארים של המצודה.

טיפים לביקור במצודת פראג

  • כרטיסים: כדי להימנע מתורים ארוכים, מומלץ לרכוש כרטיסים מראש. רוב הכרטיסים תקפים ליומיים, כך שניתן ליהנות מהמצודה בקצב שלכם. בנוסף, ישנן הנחות לילדים ולקשישים, מה שמאפשר לכל המשפחה ליהנות.
  • הגעה: הדרך הטובה ביותר להגיע למצודה היא דרך הכניסה הצדדית שלה, כלומר להגיע לתחנת המטרו Malostranská ומשם ללכת כ-10 דקות עד הטירה. שימו לב שהבידוק הביטחוני לוקח זמן רב, ולכן מומלץ להגיע מוקדם ככל האפשר.
  • סיורים מודרכים: אם אתם רוצים להרגיש חלק מסיפור אגדה, מומלץ להצטרף לסיור מודרך במצודת פראג. הסיור נמשך כשעתיים וחצי ומתחיל בגשר קארל, ממשיך בכיכר לסר, ומשם מגיעים בחשמלית לאתרים המרכזיים במצודה כגון כנסיית ויטוס הקדוש, הארמון המלכותי הישן, אולם ולדיסלב, בזיליקת סנט ג'ורג' וסמטת הזהב.
  • חילופי משמרות: אם אינכם מצליחים להגיע בדיוק ב-12:00 לטקס חילופי המשמרות, בכל שעה עגולה מתקיים טקס צנוע יותר ולא פחות מרשים.
  • סמטת הזהב: אם אתם רוצים ליהנות מהטירה בלי המוני תיירים מסביבכם, הגיעו לסמטת הזהב אחרי השעה 17:00.

שימו לב

אולי תופתעו לדעת, אבל האגדה המקומית טוענת שהשיבוש במילה הלטינית "Year" שנמצא בשער הכניסה לטירה מכוון לחלוטין. זוהי נקמתם של בוני השער במלך לאחר שלא קיבלו לדבריהם את התשלום המגיע להם. אמנם תרגום השיבוש לספרדית יוצר את המילה "אידיוט". בקיצור, אל תלינו שכר אחרת תירשמו בדפים הלא נכונים של ההיסטוריה…

להרגיש את ההיסטוריה בטירת פראג
להרגיש את ההיסטוריה בטירת פראג

וטיפ מאיתנו – אחרי הסיור בטירה המשיכו ללכת 10 דקות במורד רחוב U Lužického semináře ותיהנו פעמיים: גם מהרחוב הכי צר בפראג וגם מאוכל צ'כי מסורתי במסעדת jídelní lístek. נראה אתכם מצליחים לעבור שוב באותו הרחוב אחרי הארוחה הדשנה…

מנה צ'כית מסורתית
מנה צ'כית מסורתית

איך מגיעים למצודת פראג?

הדרך הטובה ביותר להגיע למצודה היא דווקא דרך הכניסה הצדדית שלה, כלומר להגיע  לתחנת המטרו Malostranská ומשם ללכת 10 דקות עד המצודה.

הנסיעה ממרכז העיר פראג, ליד גשר קארל, למצודת פראג אורכת כ-9 דקות ברכב שכור או במונית.

תחנת המטרו Malostranská
תחנת המטרו Malostranská

מידע חשוב נוסף

Powered by GetYourGuide

פורסם ב:

מתוייג ב:
| |

4 מחשבות על “מצודת פראג: מהכנסיות ועד סמטת הזהב – כל מה שצריך לדעת לפני ביקור בטירה”

    1. פראג בלוגר

      אכן געגועים…לא יודעת אם זה טוב או רע בתקופה שהשמיים סגורים, אבל זה מה יש ועם זה ננצח :))

  1. ממש אבל ממש רוצה לחזור לביקור מחודש בפראג ובצ'כיה. היינו בטירה בחורף כשהיה מושלג – היה מהמם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top
דילוג לתוכן