ובינתיים בצ'כיה…
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בפראג. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- חוויית התיאטרון השחור
- ארוחת ערב ימי הביניים עם שתיה בלי הגבלה
- ערב של שייט על הנהר בפראג
- תיאטרון היברניה בפראג מציג: מופע אגם הברבורים
- שייט וארוחת ערב על סירת זכוכית פתוחה
- שייט לילי על נהר הוולטאבה כולל אוכל
- שעה וחצי של מופע התיאטרון השחור
- כניסה לבית העירייה הישן ולשעון האסטרונומי
- כניסה למוזיאון החושים
קצת היסטוריה על קצה האבסינת
למרבה האבסורד, דווקא הפופולריות של המשקה היא זו שהביאה לו את התדמית השלילית. תעשיית היין הצרפתית האשימה את האבסינת בבעיות חברתיות רבות, למשל אלכוהוליזם נקרא "אבסינתיזם" על שם האבסינת כמובן.
ככל שהאבסינת נקשר יותר ויותר לתופעות שליליות של ההתנהגות האנושית, עלתה הסברה שהאשם הוא בתוג'ון (thujone) -המרכיב הכימי של צמח הלענה שמהווה את חומר הגלם העיקרי במשקה.
אז לשתות או לא?
אמנם במינונים גבוהים תוג'ון יכול להיות קטלני, אבל באבסינת הרמה שלו נמוכה ובלתי מזיקה – מה שאומר שיש יותר סיכוי למות מהרעלת אלכוהול לאחר שתיית אבסינת ולא מהרעלת תוג'ון. ואגב, בתרנגול ההודו של חג ההודיה האמריקאי יש יותר תוג'ון מאשר באבסינת.
אמנם אין עדיין בעולם הגדרה חוקית לגבי האבסינת, כך שאי אפשר לדעת מהו אבסינת איכותי ומה לא אבל בצ'כיה לא מחכים. כבר עכשיו עובדים ברחבי המדינה על שיפור המוניטין של המשקה. ומי יודע? אולי מצ'כיה תצא הבשורה של ה"פיה הירוקה"…
איך שותים אבסינת'?
שתיית אבסינת היא טקס ייחודי, ויש כמה דרכים מסורתיות ופופולריות ליהנות מהמשקה, בהתאם להעדפה ולמסורת המקומית. הנה הדרך הנפוצה בצ'כיה והיא נקראת כאן "Absinthe Bohemian Ritual".
- כלים: כוס אבסינת, כף מחוררת, קוביית סוכר, מצת, מים קרים.
- הכנה:
- מוזגים כ-30 מ"ל אבסינת לכוס.
- מניחים כף אבסינת מעל הכוס עם קוביית סוכר.
- מדליקים את קוביית הסוכר בעזרת מצת וממתינים עד שהסוכר מתחיל לבעבע ולהינמס לתוך האבסינת.
- מכבים את האש עם מעט מים קרים ומוסיפים מים לפי הטעם.
- מערבבים היטב ושותים.
מי שאוהב טעמים חזקים ומי שמכיר היטב את המשקה יכול פשוט למזוג כמות קטנה של אבסינת (20-30 מ"ל) לכוס ולשתות כמו שהוא, בלגימות קטנות. אבסינת נקי הוא בעל טעם עוצמתי, ולא כולם יתחברו לרמת האלכוהול הגבוהה (בדרך כלל 45%-75%) שיש במשקה אז בזהירות…
קישורים שימושיים
מתוייג ב:
אוכל ושתיה