בחרובקה – הליקר הצ'כי שלא תוכלו להתחמק ממנו

דף הבית » בחרובקה – הליקר הצ'כי שלא תוכלו להתחמק ממנו

ad Turquoise-prague

בחרובקה – הליקר הצ'כי שלא תוכלו להתחמק ממנו

כל טיול בפראג יפגיש אתכם עם האתרים שכולנו מכירים מתוך מדריכי התיירים, אבל יש דברים שתפגשו בעיר שאף אחד לא יספר לכם עליהם חוץ מאיתנו.

אחד מהם הוא ליקר הבחרובקה שאותו תראו בכל פינה. אז לפי שאתם לוגמים מהחוויה הצ'כית הייחודית הזו, הנה כמה דברים שכדאי שתדעו על המשקה הלאומי.

בחרובקה היא ליקר

בניגוד לשאר המשקאות הנפוצים בצ'כיה (בירה ויין), בחרובקה היא ליקר. כלומר, היא מבוססת על אלכוהול מזוקק שתובל בעשבים. במקרה של הבחרובקה מדובר ב-32 עשבים שונים ובראשם אניס וקינמון- מה שמעניק לה טעם מריר.


תכנון טיולים באנר

כמו ליקרים עשביים אחרים (הידוע שבהם הוא ייגרמייסטר), גם בבחרובקה יש אחוזי אלכוהול גבוהים (38%) וגם היא מבוססת על מסורת של מאות שנים. למעשה, את הבחרובקה הראשונה ייצרו במאה ה-19 כך שמדובר בסיפור הצלחה מוכח של כ-200 שנה.

חשוב לדעת שקיימים גם ליקרים לא עשביים (בעיקר ליקרים מבוססי שמנת כמו אייריש קרים), אבל רמת האלכוהול בהם היא כחצי מאשר בבחרובקה – כ- 17% בלבד.

בחרובקה היא סוד מסחרי

כמו ליקרים עשביים אחרים, גם הנוסחה המדוייקת של הבחרובקה נשמרת בסוד שידוע ל-2 אנשים בלבד.

המצאת המשקה מיוחסת לסוחר התבלינים יוזף ויטוס בכר שהתגורר בקרלובי וארי והשם קרוי על שמו. עד היום הבחרובקה מיוצרת שם ושום סיור בעיר אינו שלם ללא ביקור במפעל (וטעימות כמובן).

בחרובקה שומרים לסוף

בחרובקה אינה בירה או יין שנלגמים במהלך הארוחה אלא משקה קינוח (דיז'סטיף), זאת במטרה מוצהרת כדי להקל על העיכול – מה שהופך אותה לדיז'סטיף פונקציונלי. כמובן שיש בשתייה גם הנאה, אבל פה (בניגוד לדיז'סטיפים קלאסיים כמו אוזו, גראפה, לימונצ'לו, ברנדי וויסקי) יש גם תירוץ רפואי.

מכיוון שהבחרובקה נשמרת לסוף – המזון שכבר נמצא בקיבה עוזר לספיגה האיטית של האלכוהול (שכאמור נמצא בבחרובקה באחוזים גבוהים) במערכת הדם ומוריד את הסיכוי לשכרות. שתי ציפורים בלגימה אחת.

בחרובקה שותים בכוס קטנה

מכיוון שבבחרובקה יש אחוזי אלכוהול מכובדים, נהוג לשתות אותה בכוס שוט (Shot Glass או Shooter) שמכילה עד 60 מ"ל, זאת כדי להימנע מהטעם העז, המר והעשבוני של המשקה.

אמנם בארץ נהוג לקרוא לכוס הזו בשם צ'ייסר, אבל זו טעות כי צ'ייסר הוא שם של משקה דל באלכוהול ששותים לאחר משקה אלכוהולי אחר (לרוב טקילה או ויסקי). לחיים!

פורסם ב:

Scroll to Top
דילוג לתוכן