עיריית פראג 1 מתכננת להציב שלטים כחולים לצד השלטים האדומים שעליהם מצוינים שמות הרחובות. השלטים החדשים יוצבו ברחבי הרובע כולל ב-Staré Město, הרובע היהודי וכן מצידו השני של נהר הולטאבה באזור מאלה סטרנה ושכונת Hradčany ליד טירת פראג.
השלטים החדשים יכללו הסברים על שמות הרחובות ועד כה העירייה בחרה 73 רחובות לפרויקט. מטבע הדברים, רוב הרחובות ברובע נקראים על שמם של צ'כים מפורסמים, למשל František Palacký ו– Josef Jungmann (שניהם ממנהיגי המהפכה הלאומית במאה ה-19), המשורר Jan Neruda ועוד.
אבל איך נקראו הרחובות לפני מאה שנה, כאשר הגרמנית הייתה השפה השולטת בפראג? או במאות עברו? מדוע שמות מסוימים נשארו, ומה מקורם? Antonín Ederer, ארכיונאי בדימוס וכרוניקן של פראג שכתב תריסר ספרים בנושא, נקרא להשאיל את מומחיותו לפרויקט החדש המסביר כיצד הרחובות בפראג 1 קיבלו את שמם.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בפראג. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- חוויית התיאטרון השחור
- ארוחת ערב ימי הביניים עם שתיה בלי הגבלה
- ערב של שייט על הנהר בפראג
- תיאטרון היברניה בפראג מציג: מופע אגם הברבורים
- שייט וארוחת ערב על סירת זכוכית פתוחה
- שייט לילי על נהר הוולטאבה כולל אוכל
- שעה וחצי של מופע התיאטרון השחור
- כניסה לבית העירייה הישן ולשעון האסטרונומי
- כניסה למוזיאון החושים
בהתחקותו אחר ההיסטוריה של שמות הרחובות הוא נעזר במקורות היסטוריים שונים, למשל עבודתו מלפני כמאה שנה של הארכיונאי František Ruth ויצירותיו של Karel Jaromír Erben, פולקלוריסט ומשורר.
Antonín Ederer שכתב את רוב הטקסטים שיופיעו בשלטי ההסבר נותן דוגמה. למשל, האמינו שהשם של רחוב Vodičkova הוא שיבוש של המילה "רחוב המים" מלפני כ-500 שנה, אבל זה כנראה לא נכון
הוא מסביר: "שמות הרחובות היו בגרמנית בכל תקופת שלטונה של מריה תרזה ואחריה. השימוש בצ'כית לא התחיל לפני המאה ה -19. לכן, לא הגיוני ש- Wasserstraße בגרמנית הפך ל- Vodní או ל- Vodnická. האמת היא ששם הרחוב נושא את שמו של Mr. Vodička, שוחט עשיר שהתגורר בבית מספר 699 ברחוב זה.
לוחות ההסבר הכחולים יותקנו כנראה באביב 2021 והמקומיים טוענים שזה לא מקרי. זו התקופה האידיאלית לעריכת פיקניק באי קאמפה, מקום שקיבל את שמו מהשדה שעליו הקימו חיילים ספרדים מחנה במאה ה-17. (קאמפה בספרדית משמעו שדה).
ואגב, בעיריית פראג מודעים לכך ששטח הפנים של השלטים לא תמיד מספיק לתיאור כל המידע. הם מצאו לכך פתרון – כל אחד מהשלטים יכלול קוד QR שסריקתו באמצעות הטלפון תאפשר לקבל את המידע המלא.
כתיבת תגובה